Arhiva Blog-ului
Categorii blog
Comentarii noi
Nu sunt comentarii
Cautare pe blog

9 pași simpli de a ține furnicile la distanță

Furnicile nu sunt doar o prezență enervantă în casa ta; ele pot răspândi bacterii nedorite sau pot provoca pagube structurii casei tale. Vestea bună este că doar o mică parte din specii invadează locuințele și există o modalitate simplă de a le elimina pe cele care fac asta.

  1. Înțelege colonia de furnici și regina ei

Pentru a rezolva o problemă majoră privind invazia furnicilor în casă,  trebuie să le eliminați mai întâi pe cele pe care nu le vedeți. Pare ciudat, dar este adevărat. Acest lucru se datorează faptului că regina - cea care depune toate ouăle - nu-și părăsește niciodată cuibul. Doar rămâne acolo, fiind hrănită de furnicile muncitoare (cele pe care le vezi) și continuă să depună ouă. Deci, veți elimina în zadar furnicile muncitoare, deoarece în același  timp, regina va continua să producă mai multe, pentru a le înlocui.

  1. Urmărește furnicile

Următorul pas în controlul problemei furnicilor este pur și simplu urmărirea traseului lor, pentru a vedea de unde vin. Furnicile din casa ta caută hrană și, odată ce o furnică va găsi o sursă, se va întoarce în cuibul său cu firimiturile, lăsând o urmă de miros. Procedând astfel, furnica le indică altor furnici locul de aprovizionare

Imagini pentru furnici

  1. Nu elimina furnicile muncitoare

Furnicile pe care le vezi sunt furnici muncitoare. Slujba lor este să găsească mâncare și să o ducă în cuib pentru a hrăni regina și puii ei, care sunt crescuți pentru a fi următoarea generație de furnici muncitoare. Din această cauză, aceste furnici muncitoare sunt biletul tău pentru descoperirea coloniei. Dacă pulverizezi insecticid și omori aceste furnici, colonia va trimite pur și simplu mai mute furnici muncitoare și nu vei ajunge niciodată la regină.

  1. Instalează momeală pentru furnici

În loc să elimini furnicile muncitoare, folosește-le! Urmând toate indicațiile etichetelor, așază momeală pentru furnici de-a lungul traseului pe care l-ai identificat. Muncitoarele vor găsi momeala, o vor duce înapoi în cuib și vor hrăni regina, în cele din urmă o vor omorî și vor elimina populațiile viitoare.

  1. Nu curăța traseul furnicii

Deși curățenia generală este o parte importantă a gestionării unei invazii de furnici, nu este indicat să îndepărtezi mirosul furnicii până când nu ai eliminat colonia. Profită de poteca creată pentru a aduce furnicile la momeală. Când furnicile au dispărut, poți curăța bine toată zona.

  1. Fiți răbdători

Furnicile vor duce momeala înapoi în cuib, dar poate dura câteva zile pentru a elimina toată colonia, sau chiar câteva săptămâni dacă aceasta este foarte mare sau are mai multe regine, așa cum fac unele specii de furnici. Este posibil să fie nevoie să înlocuiți stația de momeală dacă furnicile o golesc.

  1. Când trebuie să dăm cu insecticid?

Dacă furnicile te-au condus până la un cuib în aer liber, sub pământ, acum poate fi momentul să pulverizezi insecticid. Îmbibarea  cuibului cu spray insecticid poate fi foarte eficientă.

  1. Păstrarea zonei curate

Curățenia este critică pentru prevenirea și controlul oricărui dăunător. Precum toate viețuitoarele, furnicile au nevoie de apă, hrană și adăpost pentru supraviețuire. Furnicile părăsesc adăpostul coloniei lor pentru a găsi mâncare și apă. Nu le faceți treaba ușoară! Mențineți alimentele sigilate, podelele măturate și toate suprafețele curățate.

Furnicile sunt creaturi minuscule și pot intra în case și clădiri prin crăpături și fisuri. Pentru a reduce acest lucru, sigilați crăpăturile din jurul ferestrelor și al ușilor, cât și al  tuturor punctelor de intrare a cablurilor și conductelor.

Produse asemanatoare
(0)

92,00 RON

73,00 RON

(TVA inclus)

ECONOMISESTI: 19,00 RON
·        Preparatul a fost creat special pentru a se evita folosirea substantelor toxice sau a insecticidelor! ·        Spray-ul actioneaza impotriva tuturor insectelor taratoare si a insectelor zburatoare din...
Adauga un comentariu
Leave a Reply

Acasa

Contul meu

Meniu

Creeaza-ti un cont gratuit pentru a putea utiliza liste personale.

Autentificare