Certificari de calitate

Marcajul CE evidenţiază că un produs este conform cu cerinţele de securitate stabilite de Uniunea Europeană, cerinţe comune tu­­­­turor statelor membre. Acest marcaj trebuie să apară pe toate produsele din domeniile reglementate prin directive europene.

Atunci când o marcă CE este aplicată pe un produs, aceasta confirmă că produsul:

  • se conformează tuturor directivelor europene
  • că a fost supus la teste adecvate de evaluare a conformităţii.

Marcajul CE (cunoscut mai simplu ca semnul CE) este o marcare obligatorie a unor produse, din cadrul Spațiului Economic European. Un produs CE este în conformitate cu specificațiile U.E. privind siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului. CE reprezintă acronimul pentru conformité européenne, din limba franceză, însemnând „conformitate europeană”. Marcând produsul cu acest semn, producătorul declară că produsul său satisface aceste cerințe.

Marca GS este o marcă de securitate şi vine de la ,,testat în condţii de siguranţă” şi este aplicabilă produselor nealimentare.

Produsele care sunt în conformitate cu reglementările tehnice privind securitatea în funcţionare şi utilizare pot primi această marcă.

Există diverse institute de testare autorizate, cum ar fi TÜV sau VDE (Verband der Elektrotechnik eV) care acordă această marcă.

Produsele care poartă această marcă pot fi utilizate în condiţii de siguranţă.

  • Marca GS sau Marca “Geprüfte Sicherheit” (Siguranţă Testată) este o marcă de certificare voluntară la baza căreia stă Legea privind Siguranţa Echipamentelor şi Produselor din Germania (GPSG), incând conformitatea produselor cu standardele de siguranţă germane şi europene.
  • Recunoscută global, inclusiv în lanţurile de aprovizionare, Marca GS este eliberată în urma unui program de testare şi Inspecţiia producţiei şi rămâne validă cu condiţia realizării unei verificări anuale.
  • Obţinerea unei mărci credibile demonstrează angajamentul dumneavoastrăs pentru protecţia consumatorilor şi sporeşte încrederea clienţilor în produsele dumneavoastră.

CSA este prescurtarea de la Canadian Standards Association, care a fost fondată în 1919, este primul standard pentru industria canadiană pentru dezvoltarea instituțiilor non-profit. În 2001 Asociația s-a împărțit în trei: CSA Canadian Standards Association, respectiv, certificarea sistemelor de management și International Certification Institute, care este CSA International, se ocupă de certificare internațională, cu sediul în Toronto. De asemenea, are sucursale în străinătate, în Statele Unite ale Americii, China, Hong Kong, Taiwan și India. Piețele din America de Nord, electronice, electrocasnice și alte produse vor avea nevoie pentru a obține certificarea de siguranță.

Toate sistemele sau dispozitivele electrice comercializate în Statele Unite ale Americii trebuie să respecte reglementările naţionale de siguranţă, acest lucru este dovedit prin marca de conformitate UL, aplicată în urma testării produsului într-un laborator acreditat.

Laboratorul care efectuează aceste teste este un laboratorul recunoscut Underwriters Laboratories (UL).

Acasa

Contul meu

Meniu

Creeaza-ti un cont gratuit pentru a putea utiliza liste personale.

Autentificare