Arhiva Blog-ului
Categorii blog
Comentarii noi
Nu sunt comentarii
Cautare pe blog

Unde se ascund soarecii de casa?

Dupa o vara lunga si calduroasa, majoritatea oamenilor se bucura de adierile reci ale vantului tomnatec si de scaderea temperaturilor. Cu toate acestea, aceste valori mici ale temperaturilor vin cu  riscul de a primi cativa vizitatori nedoriti, soarecii de casa. Acest lucru este cauzat de faptul ca soarecii tind sa caute adapost in casele calde si confortabile ale oamenilor odata ce vremea se raceste.

Unde se ascund soarecii in casa?

Cand soarecii patrund in interiorul casei, ei cauta un adapost accesibil, care se afla in imediata apropiere a unei surse de flux de aer si a unei alimentari cu mancare si apa. Urmatoarele locuri pot fi deosebit de atractive pentru soareci:

- mansarda;

- interiorul peretilor;

- subsolul casei;

- zonele din spatele dulapurilor;

- camara;

- conductele de aer sau sistemele de aerisire;

- izolatia casei (soarecii sunt cunoscuti ca fiind cauzatori de daune in izolatie, care necesita reparatii destul de costisitoare).

Si desi este posibil sa nu vezi niciodata un soarece, s-ar putea sa gasesti indicii ca unul sau mai multi astfel de daunatori locuiesc in casa ta. Aceste semne includ excremente, urina, daune in izolatia casei, cuiburi din hartie sau din alte materiale gasite in casa, gauri in pereti, zgarieturi in pereti si pe podea, etc.

Totusi, este posibil ca alte creaturi sa lase in urma unele dintre aceste surprize, asa ca cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unor specialisti instruiti in combaterea daunatorilor pentru a-ti evalua problema.

antidaunatori-soareci

De ce se ascund soarecii pe timp de zi?

Soarecii sunt animale nocturne, ceea ce inseamna ca probabil ca nu ii vei vedea sau auzi in timpul zilei, doar daca acestia sunt cu adevarat disperati sa caute mancare sau apa. Poti sa ii vezi si in timpul zilei daca le deranjezi cuibul sau daca populatia de soareci a crescut foarte mult.

Deci, cand ies soarecii din ascunzatoare? Noaptea, desigur! Deoarece soarecii sunt activi dupa apusul soarelui, este posibil sa nu-i vezi niciodaca deloc… dar s-ar putea sa ii auzi rozand peretii tai.

Iar soarecii nu hiberneaza, ceea ce inseamna ca vor misuna prin casa odata ce tu te bagi noaptea in pat.

Cum poti preveni aparitia soarecilor in casa?

Prevenirea este esentiala atunci cand vine vorba de soareci, deoarece evitarea unei infestari te scuteste de rezolvarea unei probleme ce ar putea fi destul de dificile. Iata cateva masuri preventive pe care sa le iei pentru a evita infestarea casei cu daunatori:

- Verifica perimetrul locuintei tale si sigileaza orificiile sau fisurile mai mari de un centimetru.

- Nu depozita niciodata lemne sau alte lucruri aproape de casa pentru a elimina adaposturile potentiale.

- Asigura-te ca usile se inchid bine.

- Pastreaza produsele alimentare – atat cele pentru oameni, cat si cele pentru animalele de companie – in recipiente etansate, unde soarecii sa nu poata avea acces.

- Asigura-te ca masa si blatul de bucatarie sunt sterse dupa fiecare masa.

- Aspira in mod regulat.

- Instaleaza un aparat ultrasonic profesional care sa tina departe daunatorii.

Related articles
Adauga un comentariu
Leave a Reply

Acasa

Contul meu

Meniu

Creeaza-ti un cont gratuit pentru a putea utiliza liste personale.

Autentificare